SAOPCENJAfin1

Danas, 16.09.2016. godine, u službenoj posjeti Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona boravio je zamjenik šefa misije u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH gospodin Paul Horowitz, sa članovima delegacije, kojeg je u svom uredu primio policijski komesar Semir Šut.

Komesar Šut je izrazio dobrodošlicu gospodinu Horowitzu i članovima delegacije, te se zahvalio na podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Bosni i Hercegovini na njenom putu ka evroatlantskim integracijama. Nakon toga goste je ukratko informisao i upoznao o načinu ustrojstva i djelovanja Uprave policije kojom rukovodi, sa akcentom na nadležnosti organizacionih jedinica, način rukovođenja, materijalno-tehničkoj opremljenosti i obučenosti policijskih službenika.

Tokom susreta je razgovarano o modalitetima buduće saradnje, unapređenju saradnje među policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, te drugim vidovima podrške koju Vlada Sjedinjenih Američkih Država pruža agencijama za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini. U drugom dijelu sastanka se razgovaralo o unapređenju rada policije i projektima koji su planirani na nivou Uprave policije za naredni period.

posjeta septembar

Zamjenik šefa misije u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH gospodin Paul Horowitz je iskazao zadovoljstvo naporima koje Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona ulaže na jačanju i unapređenju sigurnosnog ambijenta na području Zeničko-dobojskog kantona, te ukazao na pozitivne efekte koje je policija ostvarila, prvenstveno proaktivnim pristupom, te profesionalnim reagovanjem na sigurnosne izazove koji su se pojavljivali u proteklom periodu.

Komesar Šut se na kraju razgovora ponovo zahvalio na posjeti i iskazao uvjerenje da će budući zajednički projekti, kao i međusobna saradnja, zasigurno rezultirati dobrim i pozitivnim efektima, prvenstveno u kontekstu efikasnijeg funkcionisanja policijskih struktura, što će u konačnici doprinjeti stvaranju sigurnijeg ambijenta za život i imovinu svih građana.

Odsjek za odnose s javnošću,

       analitiku i planiranje