SAOPCENJAfin1

Dana 23.09.2016. godine, oko 16,20 sati, policijska patrola Policijske stanice Centar je vršeći redovne poslove i zadatke na području grada, krečući se službenim vozilom, uočila vozilo "Golf V", plave boje, u kojem se nalazilo nekoliko lica.

DSC 0407

Tom prilikom utvrđeno je da se radi o licu A.A., rođenom 1993. godine, iz Zenice, koje je u više navrata prijavljivano zbog izvršenja krivičnih djela, kao i nelegalnog posjedovanja vatrenog oružja. Prilikom pregleda policijski služebnici su kod lica A.A. pronašlijedan pištolj, sa jednim okvirom i šest metaka.Pronađeno oružje je privremeno oduzeto,a navedeno lice je sprovedeno u službene prostorije Policijske uprave I gdje i zadržano i gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv lica A.A., rođenog 1993. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona i krivično djelo "Oštećenje tuđe stvari" iz člana 293. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose sa javnošću,

                                                                                                          analitiku i planiranje