SAOPCENJAfin1

Danas, 14.04.2017. godine, na području Tuzle, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, lišena su slobode tri lica koja se sumnjiče za paljevinu dva vozila u Zenici. Naime, dana 08.04.2017. godine, u kasnim noćnim satima, u Zenici, u ulicama Blatuša i Bilimišće, došlo je do požara na dva putnička motorna vozila. Usljed požara na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta. Izvršenim uviđajnim radnjama, te prema prikupljenim tragovima i dokazima, utvrđeno je da se u oba slučaja radilo o namjernim paljevinama, izazvanim najvjerovatnije djelovanjem otvorenog plamena i lako zapaljive tečnosti.

U skladu sa utvrđenim činjenicama, kao i raspoloživim operativnim saznanjima, od strane policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, proteklih dana su poduzimane intenzivne aktivnosti na terenu, sa ciljem rasvjetljavanja izvršenih krivičnih djela i otkrivanja izvršilaca istih.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, danas su na području Tuzle locirana i lišena slobode tri lica, koja se sumnjiče za izvršena krivična djela a radi se o licima:

C.E., rođen 1991. godine,

Ć.E., rođen 1995. godine i

K.A., rođen 1994. godine, sva lica iz Tuzle.

Aktivnosti na dokumentovanju ovih krivičnih djela se nastavljaju, a lica lišena slobode su sprovedena u službene prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje će nad istim biti zavedena kriminalistička obrada.

Odsjek za odnose sa javnošću,
         analitiku i planiranje