SAOPCENJAfin1

 

Nakon odigravanja međunarodne utakmice između nogometnih reprezentacija BIH i Grčke, u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona održan je sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene utakmice.

Na održanom sastanku je izvršena analiza poduzetih aktivnosti, te je tom prilikom konstatovano da je mirno stanje i sportsku atmosferu na stadionu i u gradu narušilo nesportsko i nekorektno ponašanje igrača i osoblja na terenu, a koje se desilo nakon završetka utakmice. Policija je, u okviru svojih nadležnosti, stavila situaciju pod kontrolu i prevenirale daljnje razvijanje incidenta.

Kako je konstatovano od strane članova Štaba, prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice, na  stadionu Bilino Polje i u neposrednoj blizini stadiona nije zabilježen nijedan incident na tribinama, niti je bilo slučajeva lišavanja slobode i narušavanja javnog reda i mira od strane navijača.

Za poduzimanje svih aktivnosti na obezbjeđenju ovog sportskog događaja je angažovano preko 600 policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te pripadnika jedinica policije za podršku ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Unsko-sanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Srednjobosanskog kantona.

U sklopu naznačenih aktivnosti je angažovano i više službenih pasa obučenih za djelovanje u slučajevima nereda, zatim obučenih za pronalazak narkotičkih sredstava i eksploziva. 

Posebno se zahvaljujemo navijačima na korektnom navijanju i sportskom ponašanju, kao i svim građanima i gostima, koji su prepoznali naše napore, postupali u skladu sa izdatim naredbama i uputama naših službenika, te na taj način dali svoj doprinos na stvaranju sigurnog ambijenta.

                                                                                                                                                        Odsjek za odnose s javnošću,

                                                                                                                                                                analitiku i planiranje

 

Arhiva saopštenja

Mart 2024
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31