SAOPCENJAfin1

U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, policijski službenici Policijske stanice Kakanj došli su do određenih operativnih saznanja da lice K.A. posjeduje određenu količinu narkotičkih sredstava namijenjenih za „uličnu prodaju“, te se pristupilo preduzimanju niza mjera i radnji s ciljem provjere istih. U skladu sa raspoloživim operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju, dana 08.06.2017. godine, u ulici Melente Bošnjaka, u Kaknju, izvršen je pretres stana koji koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno:

fotka kakanj I

- metalna kutija u kojoj se nalazilo sedamnaest pvc vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu speed, ukupne težine  413,21 grama,

- pvc drobilica sa tragovima materije koji asociraju na opojnu drogu marihuanu,

- grumen suhe, biljne materije koja svojim izgledom i karakeristikama asocira na opojnu drogu marihuanu bruto težine 52,55 grama i

- dvije pvc saksije u kojim su se nalazile tri stabljike, koje asociraju na indijsku konoplju.

fotka kakanj II

Navedeno lice je lišeno slobode, zadržano i nad istim je u službenim prostorijama Policijske stanice Kakanj zavedena kriminalistička obrada, dok je pronađena biljna materija izuzeta i bit će predmetom potrebnih vještačenja.

fotka kakanj III

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica K.A., rođenog 1982. godine, iz Kaknja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

fotka kakanj IV

Odsjek za odnose sa javnošću,

analitiku i planiranje