SAOPCENJAfin1

Dana 20.04.2016. godine, oko 11,40 sati, u ulici Tabačka br. 21 u Tešnju, u trgovačkoj radnji „Komision“, od strane nepoznatog maskiranog lica, uz upotrebu hladnog oružja-noža, izvršeno je krivično djelo razbojništvo u pokušaju nad radnicom navedene radnje, E.Š. iz Tešnja.

slika NN1

O izvršenom krivičnom djelu upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je ovlastio policijske službenike Policijske stanice Tešanj za vršenje uviđajnih radnji. Izvršenim uviđajem i prikupljenim saznanjima na licu mjesta, utvrđeno je da je maskirano lice, po ulasku u navedenu trgovačku radnju, od radnice zatražilo da mu ista preda novac, nakon čega dolazi do međusobnog naguravanja između maskiranog lica i radnice, te se maskirano lice udaljava u nepoznatom pravcu. Obavljenim razgovorima sa svjedocima i pretragom šireg lica mjesta, u metalnoj kanti za smeće pronađeni su odjevni predmeti, nož i drugi predmeti koje je maskirano lice nakon izvršenog krivičnog djela odbacilo. Uvidom u video snimke nadzornih kamera postavljenih u ulici Titova u Tešnju, utvrđeno je da se na na jednom od snimaka nalazi nepoznato muško lice, mlađe starosne dobi, koje je na sebi, najvjerovatnije nakon presvlačenja, imalo majicu kratkih rukava, smeđe boje i hlače zelene boje, a koje se dovodi u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela.

U cilju rasvjetljavanja predmetnog krivičnog djela, Policijska stanica Tešanj je od Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, na osnovu člana 235. stav 2. Zakona o krivičnom postupku FBIH, dobila odobrenje za javno objavljivanje fotografije nepoznatog lica u medijima s ciljem identifikacije izvršioca krivičnog djela. S tim u vezi, dostavljamo fotografiju izuzetu sa snimka nadzorne kamere, uz apel građanima da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u identifikovanju lica sa fotografije, da se obrate najbližoj policijskoj stanici, neposredno policijskim službenicima na terenu ili da nazovu besplatni telefonski broj 122.

Odsjek za odnose sa javnošću,

          analitiku i planiranje

Arhiva saopštenja

Mart 2024
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31