U okviru sportskih takmičenja uposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona povodom 15. maja, Dana policije, dana 29.04.2015. godine, u sali Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Zenici, održano je takmičenje u stonom tenisu. Ukupno je bilo prijavljeno 67 takmičara, 45 u muškoj i 22 u ženskoj konkurenciji. Nakon izvlačenja parova, mečevi su se igrali u dva dobijena seta, do 11 poena, a pobjednici su prolazili dalje tako da se do finala igralo na ispadanje.

stoni tenis zenica 300415 1

Za takmičenje u stonom tenisu prijavljeno 67 takmičara

stoni tenis zenica 300415 2

Takmičenje u stonom tenisu održano u sali Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Zenici

U finalu, u muškoj konkurenciji, našli su se Mato Pranjić iz Policijske stanice Usora i Besim Sejdić iz Policijske stanice Tešanj, a u ženskoj Zumra Bilkanović iz Specijalne policijske jedinice i Marija Todorović iz Policijske uprave Žepče. Bolju igru su pružili Mato Pranjić i Zumra Bilkanović, te su na kraju finalnih mečeva izašli kao pobjednici.

stoni tenis zenica 300415 5

Najbolji u stonom tenisu sa sekretarom MUP-a ZDK Aidom Mujić, pomoćnikom ministra Mustafom Dizdarevićem i predsjednikom Sindikata policije MUP-a ZDK Almirom Salkičevićem

Takmičenje je proteklo u fer i korektnoj igri, a konačan poredak je na kraju izgledao ovako:

Muškarci

  • Mato Pranjić, PS Usora
  • Besim Sejdić, PS Tešanj
  • Davor Franjić, PU I Zenica

stoni tenis zenica 300415 4Mato Pranjić, pobjednik u muškoj konkurenciji

Žene

  • Zumra Bilkanović, Specijalna policijska jedinica
  • Marija Todorović, PU Žepče
  • Mirnesa Kulović, PS Kakanj

stoni tenis zenica 300415 3Zumra Bilkanović, pobjednica u ženskoj konkurenciji

Pobjednicima u obje konkurencije su dodijeljeni pehari i diplome, a drugoplasiranim i trećeplasiranim diplome. Bilo je ovo još jedno lijepo druženje uposlenika MUP-a, a sve pohvale, kao i svake godine, idu organizatoru, Sektoru za podršku.

Odsjek za odnose s javnošću,

      analitiku i planiranje