Najzanimljivije sportsko takmičenje u okviru Policijade 2015. bio je turnir u malom nogometu, na kojem je učešće uzelo čak 16 ekipa. U okviru doigravanja za finalni dio turnira, dana 21.04.2015. godine, u Sporskoj dvorani u Visokom, odigrane su utakmice I grupe. Nastupile su ekipe: PS Visoko, PS Kakanj, PS Vareš, PS Olovo, PS Breza, Specijalna policijska jedinica, PS Nemila i PS Crkvice. Dalje su se plasirale ekipe PS Kakanj i Specijalna policijska jedinica.

Druga destinacija u okviru doigravanja za završni turnir u malom nogometu bili su Zavidovići, gdje su dana 23.04.2015. godine, u Gradskoj dvorani u Zavidovićima, odigrane utakmice II grupe u kojoj se, takođe, nalazilo osam ekipa: PS Tešanj, PS Žepče, PS Usora, PS Doboj Jug, PS Centar, MUP-sjedište, PS Maglaj i PS Zavidovići. Na završni turnir plasirale su se ekipe PS Tešanj i PS Zavidovići.

Završni dio turnira u malom nogometu održan je dana 05.05.2015. godine, u sportskoj dvorani “Arena” u Zenici, a na istom su učestvovale četiri najbolje plasirane ekipe iz ranijih doigravanja: PS Kakanj, Specijalna policijska jedinica, PS Tešanj i PS Zavidovići.

Voljom žrijeba, u polufinalu su se sastale ekipe Specijalne policijske jedinice i PS Tešanj, te PS Kakanj i PS Zavidovići. Pobjednici iz ovih susreta igrali su finalnu utakmicu, a gubitnici su se borili za treće mjesto. Evo rezultata:

Polufinalni susreti:

Specijalna policijska jedinica – PS Tešanj       2:1

PS Zavidovići – PS Kakanj                            2:0

Finale:

Specijalna policijska jedinica– PS Zavidovići   6:1

Utakmica za treće mjesto:

PS Kakanj – PS Tešanj                                 4:0

Konačan poredak:

1. Specijalna policijska jedinica

2. PS Zavidovići

3. PS Kakanj

4. PS Tešanj

 

1

 Uprkos požrtvovanosti Tešnjaci deklasirani u utakmici za treće mjesto

2

U finalnom susretu golman ekipe iz Zavidovića šest puta vadio loptu iz svoje mreže

tesanj

PS Tešanj četvrti

4

Trećeplasirani PS Kakanj

5

Drugoplasirana ekipa PS Zavidovići

6

Policijski komesar Semir Šut uručio pehar pobjednicima turnira

7

Pobjednička ekipa Specijalne policijske jedinice

 

Ovogodišnje finale nije donijelo mnogo uzbuđenja i rezultatske neizvijesnosti, o čemu govori i ubjedljiva pobjeda ekipe Specijalne policijske jedinice.

Svi susreti su protekli u fer i korektnoj igri praćenoj sportskim navijanjem.

 

Odsjek za odnose s javnošću,

       analitiku i planiranje