logofin3

Dana 16.12.2016. godine, Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Nikola Arsenić sa saradnicima posjetio je Olovo gdje se sastao sa Mehom Bajrićem, načelnikom Policijske uprave V, i Amirom Džinićem, Komandirom Policijske stanice Olovo.

Posjeta je upriličena u povodu završetka radova na rekonstrukciji Policijske stanice Olovo kojima je bila obuhvaćena rekonstrukcija krova i zamjena dijela dotrajale stolarije. Ukupna vrijednost izvršenih radova iznosila je oko 35.000 KM.

Ministar u posjeti Olovu

Ministar je sa svojim domaćinima razgovarao o obimnim aktivnostima koje Ministarstvo poduzima u vezi sa davanjem odgovora na Upitnik Evropske Unije, o uslovima pod kojim rade policijski službenici, o aktuelnom stanju na terenu, te o aktivnostima koje se poduzimaju u cilju unaprjeđenja postojećeg stanja u oblastima kriminaliteta, javnog reda i mira i saobraćaja. Kad je riječ o ukupnoj bezbjednosnoj situaciji na području općine Olovo, ona je ocijenjena kao zadovoljavajuća, što je, u najvećoj mjeri, rezultat predanog rada policijskih službenika.