SAOPCENJAfin1

Operativnim radom na terenu, policijski službenici Policijske stanice Visoko su došli do određenih informacija i saznanja o postojanju zasada indijske konoplje na lokalitetu Arnautovičkog polja u mjestu Ozrakovići, općina Visoko.

U skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima, dana 22.08.2016. godine, od strane kriminalističkih istražitelja Policijske stanice Visoko izvršen je obilazak navedenog lokaliteta, kojom prilikom je pronađen zasad od 10 stabljika indijske konoplje dužine od 60 do 140 cm. O navedenom je odmah upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio službenike Policijske stanice Visoko za vršenje uviđaja, kao i poduzimanje drugih mjera i radnji na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela. Sporne stabljike su izuzete sa lica mjesta i iste će biti dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje će biti predmet potrebnih vještačenja.

Službenici Policijske stanice Visoko nastavljaju sa prikupljanjem operativnih saznanja u cilju otkrivanja i procesuiranja lica koja su izvršila zasad navedenih stabljika i time počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

                                                                                                                                                          Odsjek za odnose s javnošću,

                                                                                                                                                                   analitiku i planiranje