SAOPCENJAfin1

Dana 20.12.2016. godine, u dežurnoj službi Policijske stanice Centar u Zenici je prijavljen pronalazak ljudskog skeleta u šumi, u mjestu Gornja Osojnica, Grad Zenica. Odmah nakon zaprimljene dojave na navedeni lokalitet su upućeni policijski službenici koji su obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe.  

Zbog loše vidljivosti, nepristupačnog terena i nastupanja noći, vršenje uviđajnih radnji je prolongirano za naredni dan. O događaju je odmah obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je jutros, zajedno sa uviđajnom ekipom Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, izašao na mjesto pronalaska skeleta i rukovodio uviđajnim radnjama.

Po nalogu dežurnog tužioca skeletni ostaci su prevezeni u JKP "Gradska groblja" d.o.o. Visoko,  gdje će biti izvršena sudsko-medicinska obrada istih.

Službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju sa aktivnostima iz svoje nadležnosti, u skladu sa nalozima i uputama kantonalnog tužioca, u cilju utvrđivanja identiteta lica, kao i dokumentovanja činjenica i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica.

Odsjek za odnose s javnošću,

                                                            analitiku i planiranje