SAOPCENJAfin1

Dana 20.01.2015. godine, u 19,45 sati, u Policijsku stanicu Visoko obratio se C.M. iz Visokog i prijavio da je u ulici Tabhanska u Visokom izvršena teška krađa njegovog putničkog motornog vozila marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka E08-A-675.

 

Odmah nakon dojave o izvršenom krivičnom djelu, o svemu su obaviještene sve policijske patrole na terenu, kao i susjedne policijske stanice, radi pronalaska otuđenog vozila i hvatanja lica koja su otuđila isto. Takođe, policijski službenici su odmah poduzeli sve potrebne operativne aktivnosti na prikupljanju informacija i saznanja u vezi sa prijavljenim krivičnim djelom. Na osnovu poduzetih aktivnosti, u 19,55 sati, u mjestu Vrela, općina Visoko, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je navedeno vozilo, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao A.B., rođen 1989. godine, iz Visokog, kao i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka T51-A-456, kojim je upravljao M.M., rođen 1979. godine, iz Visokog. Zbog sumnje da su izvršila krađu vozila, navedena lica su lišena slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Pretragom terena, policijski službenici su u mjestu Prijeko, pored puta koji povezuje mjesta Prijeko i Čekrekčije, pronašli registarske tablice otuđenog vozila, koje su izvršioci odbacili prilikom bjekstva. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Nakon dokumentovanja naznačenog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Visoko biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH. Napominjemo da je lice A.B. povratnik u vršenju imovinskih krivičnih djela.

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA