SAOPCENJAfin1

Dana 05.12.2014. godine, u službene prostorije Policijske stanice Centar pristupila je S.M. iz Zenice i prijavila da je dana 03.12.2014. godine, u ugostiteljskom objektu „Ekran“ koji se nalazi u ulici Trg Alije Izetbegovića u Zenici, izvršena krađa određene količine novca iz torbice, vlasništvo iste. Prema navodima iz prijave, nepoznata osoba je iskoristila nepažnju oštećene, te iz torbice ukrala novčanik sa novcem. 

 

Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici su izuzeli snimke video nadzora iz navedenog objekta, kojom prilikom su identifikovali izvršioca krivičnog djela, a radi se o Dž.S., rođenoj 1959. godine, iz Sarajeva, za kojom je odmah raspisana potraga. Poduzete su i druge potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Dana 19.01.2015. godine, u službenim prostorijama Policijske uprave I Zenica, policijski službenici su lišili slobode Dž.S., te je nad istom zavedena kriminalistička obrada tokom koje je ista ispitana na okolnosti izvršenja navedenog krivičnog djela. Nakon završene kriminalističke obrade, Dž.S. je predata službenicima kriminalističke policije CJB Prijedor zbog sumnje da je ista, u proteklom periodu, na području Prijedora, izvršila krivično djelo teška krađa. 

Nakon dokumentovanja naznačenog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Krađa“ iz člana 286. tačka 1. Krivičnog zakona FBiH.

             URED POLICIJSKOG KOMESARA