SAOPCENJAfin1

Dana 07.01.2015. godine, u uredu načelnika općine Kakanj Nermina Mandre upriličen je prijem za vatrogasce, policajce, građane i pripadnike Čete za spašavanje Rudnika mrkog uglja Kakanj, koji su pokazali veliku hrabrost i požrtvovanost u akciji spašavanja ljudi ugroženih klizištem u noćnim satima 4/5. januara 2015. godine, u naselju Bare kod Kaknja. Tokom prijema, istima su dodijeljene plakete i novčane nagrade, a plakete su dodijeljene i institucijama iz kojih dolaze.

prijem kakanj 080115 1 

prijem kakanj 080115 2

Između ostalih, plakete za hrabrost i novčane nagrade dodijeljene su policajcima Policijske stanice Kakanj: Vedranu Bloudeku, Asmiru Hasagiću i Harisu Goraliji, dok su plakete za hrabrost i požrtvovanost dodijeljene i Upravi policije MUP-a ZDK, te Policijskoj stanici Kakanj.

prijem kakanj 080115 3

Načelnik Mandra je ovom prilikom istakao kako je ovo samo jedan mali gest zahvalnosti onima koji su, rizikujući vlastite živote, spašavali unesrećene građane čiji domovi su bili zatrpani ili ugroženi klizištem, pokazujući na taj način iznimnu hrabrost, zalaganje i humanost. Nažalost, jedan ljudski život se nije mogao spasiti, ali zahvaljujući njima, spriječena je veća tragedija.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA