SAOPCENJAfin1

Dana 22.02.2018. godine, na svečanosti koja je održana u Sarajevu, u organizaciji "AUTO Media Group" d.o.o. Sarajevo, policijskom komesaru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semiru Šutu je uručeno posebno priznanje.

Kako je obrazloženo, ovo posebno priznanje se dodjeljuje Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, za poseban doprinos na unapređenju i poboljšanju stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona u 2017. godini.

fotka I

U svom kratkom obraćanju, nakon uručenja priznanja, komesar Šut se zahvalio na ovom vrijednom priznanju, te ukazao da su dobri pokazatelji koji su postignuti u protekloj godini, prvenstveno u kontekstu smanjenja broja saobraćajanih nezgoda i njihovih posljedica, prvenstveno rezultat velikog napora uloženog na unapređenju postojećeg stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, inovativnog pristupa i metoda koje su primjenjivane u proteklom periodu, intenzivnog preventivnog rada i djelovanja, sprovedenih kampanja i velikog broja pojačanih akcija, koje su realizirane po svim segmetima, kao i drugih mjera koje su poduzimane u skladu sa izvršenim procjenama.

fotka II mala

Kako je naglasio komesar Šut, samo takvim pristupom i rukovođenjem, koji su itekako vidljivi na terenu, mogu se stvoriti pretpostavke za unapređenje sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, gdje na prvom mjestu dolazi do izražaja značaj rada policije, ali istovremeno i važnost razvijanja svijesti kod svih građana o društvenoj opasnosti i štetnosti najtežih saobraćajnih prekršaja, koji su čest uzrok saobraćajnih nezgoda sa teškim i tragičnim posljedicama.

                                                                                                                                                                Odsjek za odnose sa javnošću,

                                                                                                                                                                              analitiku i planiranje

 

 

Arhiva saopštenja

Mart 2024
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31