SAOPCENJAfin1

 

U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, kao i aktivnosti koje su poduzimane u okviru međunarodne operativne akcije "JAD 2018", policijski službenici Policijske stanice Tešanj su dana 07.09.2018. godine, postupajući po naredbi Općinskog suda u Tešnju, izvršili pretres kuće koja se nalazi u naseljenom mjestu Šije, a koju koristi lice Š.V., rođena 1973. godine, iz Tešnja.

Izvršenim pretresom u unutrašnjosti kuće, u dvorištu kuće, te zakopani u zemlju, pronađeni su i privremeno oduzeti slijedeći predmeti:

  •   bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed u ukupnoj težini od 3.892,50 grama,
  •   smeđa materija koja izgledom asocira na opojnu drogu heroin težine 961,98 grama,
  •   biljna materija koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu težine 21,84 grama i
  •   270 tableta koje izgledom asociraju na opojnu drogu ecstasy.

    Ukupna težina pronađenih i oduzetih narkotičkih sredstava iznosi 4911,84 grama.

Izvršenim pretresom pronađeni su i:

  •   pištolj marke „Crvena Zastava“, cal. 9 mm, sa jednim okvirom i pet komada municije,
  •   jedna digitalna vaga za precizno mjerenje i
  •   aparat za zavarivanje PVC vrećica i najlona,

Klikom na sliku možete pogledati galeriju fotografija

Lice Š.V. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Sporna materija i predmeti su oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, policijski službenici Policijske stanice Tešanj su dana 08.09.2018. godine, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona predali na nadležnost i daljnje postupanje osumnjičenu Š.V., rođenu 1973. godine, iz Tešnja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakon FBiH, počinjenog u sticaju sa krivičnim djelom iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona.

                                                                                                                          Odsjek za odnose sa javnošću,analitiku i planiranje