SAOPCENJAfin1

Dana 23.02.2015. godine, oko 19,30 sati, u ulici Sarajevska broj 41, Grad Zenica, u ugostiteljskom objektu „Belami“, od strane lica B.D. iz Zenice, izvršen je fizički napad na premijera Zeničko-dobojskog kantona Husejnagić Muniba iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede.

Odmah nakon prijave o navedenom događaju, na lice mjesta su izašli policijski službenici Policijske stanice Centar koji su napadača lišili slobode, te istog priveli u službene prostorije radi kriminalističke obrade i dokumentovanja navedenog krivičnog djela. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je prenio ovlasti za vršenje uviđajnih radnji na policijske službenike Policijske uprave I, te je naložio i druge mjere i radnje u cilju utvrđivanja svihokolnosti navedenog događaja.

Nakon prikupljanja svih potrebnih dokaza i dokumetovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu ZDK će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica B.D., rođenog 1959. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

URED POLICIJSKOG KOMESARA