SAOPCENJAfin1

 

Dana 30.10.2018. godine, u okviru projekta “Rad policije u zajednici”, učenici Međunarodne osnovne škole Zenica su bili u posjeti Specijalnoj policijskoj jedinici, u novoizgrađenom objektu   Centra za obuku policijskih službenika i smještaj Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Grupa od pedeset učenika, od prvog do petog razreda, je došla u pratnji direktora i nastavnog osoblja i tom prilikom se upoznala sa radom navedene jedinice, gdje su im vođe timova i instruktori objasnili koje to sve poslove oni obavljaju dok su na dužnosti, te su im u jednom prijateljskom razgovoru govorili o policijskim akcijama, disciplini i timskom radu. U okviru ove posjete, mališani su uz stručni nadzor i edukativno izlaganje instruktora obišli veći dio Centra, uključujući i prostor za smještaj specijalističke opreme, streljanu, fitness salu, bazen, alpinistički toranj i prostor za smještaj službenih pasa

Pogledajte galeriju fotografija.

Najveće zanimanje zenički školarci su pokazali kada su, bez treptaja, posmatrali pokazne vježbe, koje su naši specijalci izveli samo za njih. Takođe su bili oduševljeni opremom i svim drugim predmetima koje su imali priliku vidjeti  u policijskim prostorijama.

Nakon što se smirilo njihovo oduševljenje viđenim, u razgovoru sa policajcima svi su uglas rekli da će biti policajci kada porastu. Prilikom pozdravljanja, pripadnici Specijalne policijske  jedinice su, na čelu sa komandirom Hasić Senaidom, izrazili zadovoljstvo ovom posjetom, te naše mališane, pune utisaka, bezbjedno odvezli policijskim vozilima do škole, što je kod njih izazvalo dodatno oduševljenje i radost.

                                                                                                                                 Odsjek za odnose sa javnošću,analitiku i planiranje