SAOPCENJAfin1

Danas je ministar gospodin Dario Pekić ugostio njegovu ekselenciju amabasadora Republike Turske u BiH , gospodina Haldun Koc. Ministar gospodin Dario Pekić se zahvalio na posjeti i upoznao ambasadora sa radom Ministarstva,te predložio da se i dalje nastavi saradnja sa Republikom Turskom u pogledu edukacije službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

DSC 0058

Njegova ekselencija ambasador Haldun Koc se zahvalio na gostoprimstvu i izjavio da će se nastaviti i dalje saradnja na nivou Ambasade Republike Turske i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Izvjestio je ministra Ministarstva da su u Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini imenovan dva nova atašea za unutrašnje poslove i sigurnost i predložio da Ministarstvo unutrašnjih poslova precizira potrebe za edukacijma, te održi sastanak sa atašeima kako bi se u najskorije vrijeme krenulo u realizaciju obuka iz oblasti za koje Ministarstvo izrazi potrebu.

Dalje, njegova ekeselncija gospodin Haldun Koc je dao inicijativu da se mogu edukacije održavati i u Bosni i Hercegovini i da su spremni poslati svoje stručnjake iz oblasti sigurnosti i unutrašnjih poslova , obzirom da ovo Ministarstvo raspolaže kapacitetima u kojim bi se obuke mogle održavati.

Pogledajte galeriju

Na kraju sastanka ministar gospodin Dario Pekić i njegova ekeselencija gospodin Haldun Koc su razmijenili prigodne darove, i izrazili obostrano zadovoljstvo u jačanju daljnje saradnje na nivou Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Ambasade Republike Turske.

Kabinet ministra