SAOPCENJAfin1

U okviru obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u sjedištu Ministarstva u Zenici, odata je počast i položeno cvijeće na spomen-ploču poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su svoje živote izgubili u odbrambeno-oslobodilačkom ratu od 1992. do 1995. godine.

Cvijeće na spomen-ploču položili su ministar unutrašnjih poslova Dario Pekić, policijski komesar Semir Šut, te predstavnici Udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja i Organizacije porodica šehida i poginulih boraca „Zlatni ljiljan“ iz Zenice.

spomen 2

Ovaj događaj bio je je prilika da se još jednom sjetimo svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koji su, u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata, dali svoje živote za suverenu i nezavisnu državu Bosnu i Hercegovinu, kao i onih koji su svoje živote nesebično žrtvovali u miru, prilikom izvršavanja složenih i opasnih policijskih zadataka na čuvanju lične i imovinske sigurnosti naših građana.