SAOPCENJAfin1

Povodom 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, dvije stotine policijskih službenika učestvuje u akciji dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe pacijenata Kantonalne bolnice Zenica. Cilj ove akcije je prvenstveno doprinos u opskrbljivanju  zaliha bolnice, a policijski službenici ovog ministarstva su u više navrata, na ovaj način, pokazali humanost i ukazali na činjenicu da je pomoć u spašavanju ljudskih života glavno i najvažnije opredjeljenje svih pripadnika i policijski službenika, koji obavljajući složene policijske poslove često rizikuju i sopstveni život.

“Pored naših primarnih zadataka i ovo je jedan od načina na koji želimo poslati poruku građanima da smo u svim okolnostima uz njih. Neka ovo bude naš poklon i pacijentima bolnice, kojima je krv najpotrebnija i smatramo da je u ovoj teškoj situaciji za sve nas ova akcija najbolja svečanost u povodu obilježavanja našeg dana, prvenstveno zbog njenog humanitarnog karaktera", kazao je policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut. 

U akciji učestvuje dvije stotine policijskih službenika iz svih policijskih stanica i organizacionih jedinica, koji su, kako ističu u razgovorima, radosni što i na ovaj način mogu pružiti pomoć, te ističu da je pored redovnih policijskih zadataka i ovo jedan od načina na koji žele poslati poruku građanima da je njihova glavna misija pružanje pomoći građanima i zaštita njihovih života.

                                                                                                                   Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Arhiva saopštenja

Mart 2024
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31