SAOPCENJAfin1

Danas, oko 11,00 sati, na planini Lisac, u neposrednoj blizini releja, združenom policijskom akcijom pripadnika Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Policijske uprave I u Zenici i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, pronađeno je putničko motorno vozilo "Golf 3", vlasništvo lica H.N., koje je otuđeno tokom protekle noći u ulici Tetovska, Grad Zenica.

Odmah nakon zaprimljene prijave o otuđenju predmetnog vozila, o navedenom su upoznate susjedne policijske agencije, kao i sve policijske stanice na području iz nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, radi pronalaska otuđenog vozila, kao i pronalaska izvršilaca ovog krivičnog djela.

Koordinacijom policijskih patrola i razmjenom informacija, od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona potvrđeno je da je otuđeno vozilo uočeno na navedenom području, u kojem su se nalazila dva lica. Nakon što je organizovana združena policijska potjera za istim, sporno vozilo je napustilo područje Srednjobosanskog kantona i bježeći se uputilo u pravcu Zenice, tačnije planine Lisac, gdje je i pronađeno. Od strane policijskih timova nastavljena je potraga i pretraga navedenog lokaliteta sa ciljem pronalaska i lišenja slobode lica koja su se dala u bjekstvo.

Napominjemo, da se ovdje radi o drugoj uspješnoj koordiniranoj policijskoj akciji izvedenoj na području Zeničko-dobojskog kantona, koja je nakon brze i efikasne reakcije policijskih timova rezultirala pronalaženjem otuđenog vozila.

 

 Odsjek za odnose sa javnošću,analitiku i planiranje     

Arhiva saopštenja

Mart 2024
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31