SAOPCENJAfin1

Dana 02.02.2021. godine, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić, u prisustvu policijskog komesara Semira Šuta i načelnika policijske uprave V Mehe Bajrića, uručio je jedno novo službeno policijsko vozilo Policijskoj stanici Olovo.

Uručenju službenog policijskog vozila policijskoj stanici Olovo, pored prvih ljudi Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, prisustvovali su još Đemal Memagić, načelnik Općine Olovo, i Fahrudin Čolaković, ministar za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Novo službeno vozilo u značajnoj mjeri će povećati efikasnost policijskih službenika u izvršavanju njihovih svakodnevnih poslova i zadataka što će, kao krajnji rezultat, imati povećanje stepena lične sigurnosti građana koji žive i rade na području općine Olovo i sigurnosti njihove imovine.

 

U narednom periodu, u saradnji sa Vladom Zeničko-dobojskog kantona koja iz kantonalnog Budžeta kontinuirano izdvaja značajna finansijska sredstva za opremanje svih organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, bit će nastavljena dodjela novih vozila i drugih materijalno-tehničkih sredstava. Zahvaljujući navedenim aktivnostima, opremljenost policijskih službenika i drugih uposlenika Munistarstva unutrašnjih poslova za obavljanje njihovih poslova i radnih zadataka bit će i ubuduće na maksimalnom nivou.

Odsjek za odnose s javnošću – Kabinet ministra