SAOPCENJAfin1

U okviru aktivnosti na suzbijanju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su, nakon prikupljenih informacija i saznanja da lica Z.H. i M.Z. posjeduju određenu količinu narkotičkih sredstava namijenjenih za „uličnu prodaju“, na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju, dana 14.04.2015. godine, u ulici 7. muslimanske brigade u Kaknju, izvršili pretres stana koji koriste navedena lica, kojom prilikom je pronađeno:

  • 53 paketića od alu folije, sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,
  • paketića od alu folije sa sadržajem praškaste materije koja asocira na opojnu drogu „speed“, te
  • određena količina tableta i kapsula raznih oblika, veličina i boja, koje asociraju na opojnu drogu.

Pronađena materija je izuzeta radi potrebnih vještačenja i vaganja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a navedena lica su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv Z.H., rođene 1957. godine, iz Kaknja, i M.Z., rođenog 1975. godine, iz Kaknja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose s javnošću,

                                                           analitiku i planiranje