SAOPCENJAfin1

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić čestitao je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Ericu Nelsonu 4. juli, Dan nezavisnosti. U čestici je navedeno:

Vaša ekselencijo,

u ime uposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i u svoje lično ime, čestitam Vam 4. juli, Dan nezavisnosti Sjedinjenih Američkih država.  Ovaj historijski datum, osim što je važan za historiju Sjedinjenih Američkih Država, važan je i za historiju cijeloga čovječanstva, jer označava nastanak jedne velike države, čvrsto utemeljene na univerzalnim vrijednostima slobode, ljudskih prava i demokratije.

1 slika Copy

 

Koristim se ovom prilikom da se prijateljskom narodu Sjedinjenih Američkih Država i Vama osobno zahvalim za dosadašnju kontinuiranu podršku i pomoć mojoj domovini Bosni i Hercegovini i Zeničko-dobojskom kantonu. Dosadašnja saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini bila je otvorena, uspješna i utemeljena na velikom međusobnom povjerenju. Uvjeren sam da će takva ostati i u budućnosti, te Vas, kao našeg iskrenog prijatelja, u to ime, molim da primite izraze mog najdubljeg poštovanja.

Odsjek za odnose s javnošću – Kabinet ministra