SAOPCENJAfin1

Dana 27.04.2015. godine, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je od strane Policijske stanice Tešanj dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica:

-          S.A., rođenog 1992. godine, iz Sarajeva,

-          A.B., rođenog 1993. godine, iz Zenice,

-          P.E., rođenog 1987. godine, iz Kaknja i

-          S.S., rođenog 1965. godine, iz Sarajeva,

zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Razbojništvo", iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona FBiH.

Kako je utvrđeno mjerama i radnjama poduzetim od strane policijskih službenika, prijavljena lica su dana 10.12.2014. godine, u 19,20 sati, u mjestu Šije, općina Tešanj, pod maskama i uz prijetnju automatskim oružjem, izvršila razbojništvo u prostorijama sportske kladionice "Millennium" d.o.o. Mostar, kojom prilikom su od uposlenice iste otuđila novac u iznosu od 400,00 KM, od posjetioca kladionice lica M.A. otuđila novčanik u kojem se nalazio novac u iznosu od 450,00 KM, kao i bankovne kartice oštećenog, te jedan mobilni telefon. Izvršioci razbojništva su takođe od lica Š.S. otuđili novčanik i mobilni telefonski aparat.

Nakon intenzivnog operativnog rada na rasvjetljavanju izvršenog razbojništva, službenici Policijske stanice Tešanj su indicirali izvršioce ovog razbojništva, nakon čega se pristupilo njihovom lociranju i  lišenju slobode. Nad licima je u službenim prostorijama Policijske stanice Tešanj zavedena kriminalistička obrada, u skladu sa uputama i smjernicama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.