SAOPCENJAfin1

Dana 13.12.2021. godine, u 19,30 sati, nepoznata ženska osoba je putem telefona obavijestila dežurnu službu Policijske stanice Visoko da je nad V.M., iz Kaknja, uposlenicom Sportske kladionice "BH Play", u mjestu Šareni Hanovi, izvršeno razbojništvo. Odmah nakon zaprimljene dojave na navedenu lokaciju su upućeni policijski službenici kojim je potvrđeno da je nepoznata muška osoba, uz prijetnju nožem, od radnice navedene sportske kladionice otuđila novac u iznosu od 500,00 KM., nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu.

Nakon izvršenog uviđaja, od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko su, uz podršku i u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije, Odsjek za kriminalističko-obavještajni rad, poduzimane operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela, gdje su obavljeni razgovori sa licima, te vršeni pregledi materijala i sadržaja sa nadzornih kamera i sistema video nadzora postavljenih na širem području. Takođe su u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona poduzete i druge radnje sa ciljem rasvjetljavanja izvršenog razbojništva, te identifikovanja izvršioca istog.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, dana 14.12.2021. godine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo "Lažno prijavljivanje" iz člana 347. Krivičnog zakona FBiH, lišena je slobode V.M., rođena 1990. godine, iz Kaknja, nad kojom je zavedena kriminalistička obrada.

Kako je utvrđeno, osumnjičena V.M. je lažno prijavila da je dana 13.12.2021. godine, u Sportskoj kladionici "BH Play", u mjestu Šareni Hanovi, gdje je i radila, nad istom izvršeno razbojništvo od strane nepoznate osobe, te da je tom prilikom otuđen novac u iznosu od 500,00 KM.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Visoko biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv V.M., zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo za koje se ista sumnjiči.

Odsjek za odnose sa javnošću,analitiku i planiranje