SAOPCENJAfin1

Danas, 12.05.2022. godine, u okviru obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, ministar unutrašnjih poslova Dario Pekić i policijski komesar Rusmir Šišić su položili cvijeće na spomen-ploču podignutu pripadnicima ovog Ministarstva, poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, kao i prilikom obavljanja policijskih poslova i zadataka.

Ovom prilikom, u prisustvu članova porodica poginulih pripadnika Ministarstva, cvijeće su položili i predstavnici Sindikata policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kao i predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Grada Zenica, te Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Zenica.

 

Prilikom obraćanja ministar Dario Pekić i policijski komesar Rusmir Šišić su naglasili da se obilježavanjem Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona iskazuje dužno poštovanje i čuva uspomena na sve pripadnike Ministarstva koji su u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata dali svoje živote za državu Bosnu i Hercegovinu, kao i kolega koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih policijskih zadataka u cilju očuvanju sigurnog ambijenta za dobrobit cjelokupne zajednice. Također su naglasili da ovaj doprinos društvenoj zajednici nikada ne smije biti zaboravljen, te da se mora voditi konstantna briga o statusu njihovih porodica.

                                                                 

Odsjek za odnose sa javnošću,analitiku i planiranje