SAOPCENJAfin1

Dana 12.05.2022. godine, u prostorijama svećeničke kuće Svetišta Gospe Olovske u mjestu Gornje Olovo, upravitelj svetišta, fra Ilija Božić, upriličio je prijem i druženje za policijske službenike Policijske uprave V, Policijske stanice Olovo. Prijemu su prisustvovali načelnik Policijske uprave V i zamjenik komandira PS Olovo sa saradnicima koji su u prijatnoj atmosferi i ugodnom druženju sa katoličkim svećenicima koji se nalaze na službi na području općine Olovo, potvrdili opredijeljenost za međusobnu saradnju i dobre odnose u cilju osiguranja sigurnog ambijenta za život i rad svih građana u lokalnoj zajednici.

Fra Ilija Božić je izrazio zahvalnost policijskim službenicima na dosadašnjoj saradnji posebno naglašavajući njihov profesionalni pristup i angažman prilikom organizovanog dolaska hodočasnika u svetište u dane "Svibanjske pobožnosti", zatim za "Veliku Gospu", "Božić" i druge blagdane, te je istakao potrebu daljnjeg osnaživanja zajedničke saradnje.

Načelnik Policijske uprave V, Meho Bajrić se zahvalio na pozivu za prijem i druženje policijskih službenika sa svećenicima te naglasio da je ovo druženje prilika za dodatno poboljšanje saradnje, razmjene mišljenja i konstruktivnih sugestija u cilju unapređenja zajedničkih odnosa što doprinosi dobrim rezultatima u pogledu sigurnosti svih građana na području općine Olovo.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje