SAOPCENJAfin1

Danas je, u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, nakon odigravanja utakmice finala Kupa BiH između između ekipa FK „Sarajevo“ i FK „Velež održan sastanak Štaba za planiranje i realizaciju aktivnosti na obezbjeđenju naznačene utakmice.

Na održanom sastanku je prvenstveno izvršena analiza poduzetih aktivnosti, kao i cjelokupnog postupanja po Planu mjera i radnji operativnog, fizičkog, KDZ i saobraćajnog obezbjeđenja kojom prilikom je konstatovano da za vrijeme i nakon utakmice, na području Grada Zenica i stadiona Bilino Polje nisu zabilježeni veći izgredi niti slučajevi ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti navijača, stručnog osoblja i gostiju.

Za poduzimanje svih aktivnosti na obezbjeđenju ovog sportskog događaja je angažovano oko 400 policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, pripadnika specijalnih policijskih jedinica i jedinica za podršku ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Srednjobosanskog kantona. U sklopu naznačenih aktivnosti je angažovano i više službenih pasa obučenih za djelovanje u slučajevima nereda, zatim obučenih za pronalazak narkotičkih sredstava i eksploziva. 

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo svim građanima i gostima, koji su prepoznali naše napore, postupali u skladu sa izdatim naredbama i uputama policijskih službenika, te korektnim i sportskim ponašanjem dali svoj doprinos na stvaranju jednog sigurnog ambijenta.

Odsjek za odnose sa javnošću,analitiku i planiranje