SAOPCENJAfin1

Danas, 18.07.2022. godine, sa početkom u 10,00 sati, u prostorijama Centra za obuku policijskih službenika, smještaj i rad Specijalne policijske jedinice i centralne arhive, Lukovo polje, Grad Zenica, upriličeno je svečano polaganje zakletve petnaest kadeta, 22. generacije, kojim se, nakon uspješno završene obuke na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu, dodjeljuje činmlađi inspektoru Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Nakon polaganje zakletve, kadeti su potpisali izjave o polaganju zakletve i ugovore o radu.

U svom obraćanju kadetima, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Šišić Rusmir je istakao da je profesionalno postupanje i djelovanje policijskih službenika jedna stalna borba i da će obavljati jedan od najčasnijih, ali sigurno i najtežih i najopasnijih poslova, a to je očuvanje lične i imovinske sigurnosti građana. Takođe im je zaželio puno sreće, napredovanja u službi i dobrih rezultata, uz napomenu, da prvenstveno trebaju biti dobri ljudi, roditelji i sve ono što njihove porodice, radne kolege i zajednica očekuju od njih. Takođe je izrazio nadu da će nove snage Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uspješno odgovoriti na složene zahtjeve policijskog posla, te uz svoje kolege koji postižu zavidne rezultate, spremno odgovoriti na sve zadatke koji se pred njih postavljaju i sigurnosne rizike sa kojim će se u svom radu susretati.

 

Nakon samog čina polaganja zakletve, kadetima su se obratili i predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić, kao i ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog Dario Pekić, koji su čestitali kadetima na položenoj zakletvi i preuzimanju dužnosti, te izrazili uvjerenje da će njihov budući rad biti pun uspjeha i dobrih rezultata.

 Odsjek za odnose sa javnošću,analitiku i planiranje