SAOPCENJAfin1

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u prethodnom periodu sproveli pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona. Ovom prilikom je poseban akcenat stavljen na kontrolu poštivanja obaveza vozača prema pješacima, kontrola poštivanja obaveza pješaka u saobraćaju te korištenja mobilnog telefona od strane vozača za vrijeme vožnje..

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 1415 učesnika u saobraćaju. Ovim povodom izdato je 310 prekršajnih naloga vozačima koji nisu poštovali obaveze prema pješacima dok je 60 prekršajnih naloga uručeno pješacima koji nisu poštovali saobraćajne propise prilikom prelaska saobraćajnice.

Također, prilikom kontrole saobraćaja, utvrđeno je da je 140 vozača koristilo mobitel prilikom vožnje za što su im uručeni prekršajni nalozi.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju.

S poštovanjem.

                                                                                                                    Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje