SAOPCENJAfin1

Danas, 09.06.2015. godine, u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, održan je sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela, koja će se odigrati dana 12.06.2015. godine, sa početkom u 20,45 sati, nastadionu Bilino polje u Zenici.

Na održanom sastanku, pored članova Štaba prisustvovali su i predstavnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, kao i komandiri jedinica policije za podršku kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo,Tuzlanskog kantona, Srednjobosanskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i pripadnici Specijalne policijske jedinice i Operativne jedinice za podršku i intervenciju Federalne uprave policije. U uvodnom obraćanju policijski komesar Semir Šut je pozdravio prisutne, te se zahvalio kolegama iz drugih policijskih agencija na nesebičnoj podršci u ljudstvu i materijalno-tehničkim sredstvima i opremi, kao i pomoći koju njihove agencije pružaju Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na obezbjeđenju ove značajne međunarodne utakmice, čije obezbjeđenje zahtjeva maksimalan angažman svih raspoloživih snaga i predstavlja svojevrsan izazov za policiju Zeničko-dobojskog kantona.

Komesar Šut je naglasio da će se na obezbjeđenju nastupajuće utakmice iskoristiti sva stečena znanja, iskustva i procedure, koje zahtjevaju detaljno i ozbiljno planiranje svakog detalja po svim segmentima postupanja i djelovanja policijskih službenika. Takođe je prisutne upoznao sa osnovnim tačkama Plana obezbjeđenja, sa akcentom na obaveze svih nosilaca zadataka i njihovim konkretnim zaduženjima, te izrazio uvjerenje da će ova utakmica, cijeneći dosadašnja iskustva, biti obezbjeđena na najbolji mogući način i da će se postupanje svih angažovanih pripadnika policije temeljiti na izuzetnoj saradnji i dobroj koordinaciji.

U drugom dijelu planiranih aktivnosti, komesar Šut je održao sastanak sa predstavnicima bezbjednosnih službi iz Izraela, kojom prilikom ih je detaljno upoznao sa svim segmentima obezbjeđenja reprezentacije Izraela. Tom prilikom je prezentirani Plan obezbjeđenja ocijenjen visoko profesionalnim i ozbiljnim.

Odsjek za odnose s javnošću,

       analitiku i planiranje