SAOPCENJAfin1

Provodeći mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" počinjenog dana 02.07.2023.godine, u mjestu Novi Šeher, općina Maglaj, od strane P.E. (1995.) iz Maglaja, kada je pronađena i oduzeta određena količina narkotičkih sredstava.

U nastavku operativnog rada policijski službenici Policijske stanice Maglaj su dana 05.07.2023.godine, izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi osumnjičeni te su tom prilikom su pronašli:

  • jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Heroin",

  • dva pakovanja sa sadržajem praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Speed" i

  • mobitel marke "Samsung", sa tragovima praškaste materije koji izgledom asociraju na opojnu drogu "Speed".

 

Također, kroz kriminalističku obradu osumnjičenog te izvršenim operativnim provjerama na terenu, policijski službenici su došli do saznanja da se na lokalitetu "Klizište" u mjestu Novi Šeher, općina Maglaj nalazi određena količina opojne droge koju je osumnjičeni prethodno sakrio.

Izvršenom pretragom terena policijski službenici su pronašli pneumatik, ukopan u tlo, koji je bio prekriven sijenom, u kojem se nalazilo:

  • pakovanje sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Speed", bruto težine 1.030,00 grama te

  • jedno pakovanje u kojem se nalazila biljna materija koja izgledom asocira na opojnu drogu "Marihuana", bruto težine 510,00 grama.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, protiv osumnjičenog P.E. će biti dostavljena dopuna Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

                                                                                                                          Odsjek za odnose sa javnošću,analitiku i planiranje