SAOPCENJAfin1

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo i policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Admir Gazić posjetili su danas, 29. januara 2024. godine, Policijsku stanicu Maglaj i Policijsku stanicu Usora gdje su održani radni sastanci na kojim su prisustvovali načelnici Policijskih uprava III i IV, te komandiri navedenih policijskih stanica.

Na sastancima su rukovodni policijski službenici informisali ministra i policijskog komesara o bezbjedonosnoj situaciji na području navedenih policijskih stanica.

Kako je konstatovano, u proteklom periodu na području Policijskih stanica Maglaj i Usora nisu zabilježeni veći sigurnosni izazovi, te je stanje bezbjednosti u kontinuitetu održavano stabilnim i zadovoljavajućim. U nastavku je pojašnjeno da je ovakvo povoljno stanje rezultat koordiniranog djelovanja i pravaca definisanih u proteklom periodu, koji su proistekli iz analiza i procjena izvršenih na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a koje su prvenstveno imale za cilj unapređenje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela izvršenih na području Kantona, planskih aktivnosti na preveniranju svih oblika nezakonitog djelovanja pojedinaca i grupa, te drugih mjera i radnji koje su poduzimane sa ciljem unapređenja stanja bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona.

Takođe se razgovaralo i o aktuelnim projektima i aktivnostima koje se realizuju sa ciljem poboljšanja kvalitete saradnje i pružanja usluga građanima, kao i projektima koji omogućavaju kvalitetnije uslove za rad svih službenika.

Tokom sastanka sa rukovodnim policijskim službenicima, ministar Vračo i komesar Gazić su izrazili zadovoljstvo prezentiranim podacima i stanjem sigurnosti na području navedenih policijskih stanica. Takođe je iskazana opredjeljenost na što boljem osposobljavanju i materijalno-tehničkom opremanju policijskih službenika, što je jedan od važnijih faktora u razvoju i unapređivanju demokratske policijske službe i svakako najznačajniji preduslov za profesionalno i efikasno funkcionisanje policijskih struktura u smislu reagovanja na sve sigurnosne izazove.

 

Ova posjeta je nastavak zajedničkih aktivnosti ministra i policijskog komesara na obilasku svih policijskih uprava i policijskih stanica na području Zeničko-dobojskog kantona.

   S poštovanjem                                                              

                                                                                                                         Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje