SAOPCENJAfin1

Danas, 21.03.2024. godine u 11,00 sati, u organizaciji Udruženja veterana, a u okviru obilježavanja dana Odreda policije za specijalne namjene "004-BOSNA 3", ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo i policijski komesar Admir Gazić prisustvovali su postrojavanju veterana ovog odreda i polaganju cvijeća na spomen obilježju podignutom svim poginulim pripadnicima CSB Zenica i MUP-a ZDK ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Ovom prilikom cvijeće su položili i članovi porodica poginulih pripadnika CSB Zenica i MUP-a ZDK, a postrojeni su i pripadnici Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

 

 

Prilikom obraćanja policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Admir Gazić je naglasio da se obilježavanjem dana Odreda policije za specijalne namjene "004-BOSNA 3" iskazuje dužno poštovanje i čuva uspomena na sve pripadnike policije koji su u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata dali svoje živote za državu Bosnu i Hercegovinu, kao i kolega koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih policijskih zadataka u cilju očuvanju sigurnog okruženja za dobrobit cjelokupne zajednice. Također je istakao da ovaj doprinos društvenoj zajednici nikada ne smije biti zaboravljen, te da se mora voditi konstantna briga o statusu njihovih porodica.

                                                                                                         Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje