SAOPCENJAfin1

Nakon iskazanog interesa na nivou Uprave policije data je saglasnost menadžmentu Osnovne škole "Ahmed Muradbegović" iz Donjeg Kaknja, da učenici navedene škole posjete Centar za edukaciju policijskih službenika i smještaj Specijalne policijske jedinice, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u Zenici.

Dana 16.05.2024. godine u posjetu je primljeno 90 učenika, uzrasta od I do V razreda, a učenicima su prezentirane specijalne vještine ronilaca na pronalasku predmeta u vodi, vježba sa službenim psom, kao i druge pokazne vježbe koje su posebno pripremljene za navedenu školsku grupu.

 

U nastavku posjete, učenici su imali priliku da obiđu prostorije Centra za obuku i smještaj Specijalne policijske jedinice u Lukovom Polju u Zenici, kao što su bazen, fiskulturna sala, trim kabinet, streljana i svi drugi sadržaji koji se nalaze u ovom savremnom objektu.

Također su učenici dobili odgovore na postavljena pitanja iz oblasti djelokruga rada policijskih službenika, a razgovor sa učenicima je prilagođen njihovom uzrastu.

Na kraju posjete, nastavno osoblje i učenici su iskazali veliko oduševljenje i zadovoljstvo svim viđenim sadržajima i prezentiranim vještinama, kao i opremom policijskih službenika.

                                                                                   Odsjek za odnose sa javnošću,  analitiku i planiranje