SAOPCENJAfin1

Dana, 16.07.2024. godine u Zenici u krugu ovlaštene firme "Dilaver company", provedene su aktivnosti Komisije za uništenje putničkih motornih vozila, kojom prilikom je uništeno 8 vozila, a koja mjera je naložena pravosnažnim rješenjima općinskih sudova u Zeničko-dobojskom kantonu.

Radi se o vozilima koja su u ranijem periodu policijski službenici Uprave policije Zeničko-dobojskog kantona oduzeli od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja u saobraćaju, odnosno onih vozača koji su bahatom i opasnom vožnjom ugrožavali druge učesnike u saobraćaju, dovodili u opasnost živote ljudi i njihovu imovinu. Na lokaciji za deponovanje oduzetih vozila trenutno se nalazi veći broj vozila, čija dalja sudbina će biti naložena rješenjima nadležnih općinskih sudova.

 

Koristimo priliku da pozovemo građane, sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi prvenstveno sačuvali svoje živote, a potom i živote i imovinu drugih građana, te kako se ne bi suočili sa posljedicama oduzimanja i uništenja vozila.

Video uništavanja vozila

U narednom periodu Uprava policije će u cilju unapređenja stanja u oblasti sigurnosti saobraćaja na putevima u Zeničko-dobojskom kantonu nastaviti sa pojačnim akitvnostima i u svim slučajevima kada su ispunjeni zakonski uslovi od nesavjesnih vozača oduzimati motorna vozila.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje