SAOPCENJAfin1

Danas, 08.08.2024. godine, u prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Admir Gazić je upriličio sastanak sa direktorom Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona Besimom Spahićem.

Na održanom sastanku je razgovarano o unapređenju međusobne saradnje, prvenstveno u smislu primjene postojećeg Sporazuma o međusobnoj saradnji Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona, koji je potpisan 2022. godine sa ciljem razmjene informacija i podataka, te efikasnijeg postupanja u okviru utvrđenih nadležnosti, sa posebnim akcentom na postupanje u slučajevima kršenja zakonskih odredbi iz nadležnosti Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona, te dokumentovanja i sprečavanja koruptivnih radnji i privrednog kriminala.

Tom prilikom, komesar Gazić i direktor Spahić su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, koja je, kako je potvrđeno tokom razgovora, u proteklom periodu rezultirala sprovođenjem kvalitetnih postupanja i provedenih akcija, što je svojevrsna potvrda ozbiljnog i predanog koordiniranog rada u okvirima utvrđenih nadležnosti. U tom smislu, izraženo je zajedničko uvjerenje da će buduća saradnja rezultirati još boljim efektima, prvenstveno u kontekstu provođenja mjera na sprečavanju nelegalnog rada u segmentu ugostiteljstva, trgovine i obrta, sprečavanja rada nacrno, vršenja kontrola u cestovnom prijevozu, kontrole bespravne sječe šume i proizvodnje rezane građe, dokumentovanja nelegalne prodaje određenih roba i drugih poslova.

Direktor Spahić je tom prilikom čestitao policiji Zeničko-dobojskog kantona na odličnim rezultatima koje postiže u svom radu, te ukazao na značaj pomoći i podrške koju policijski službenici pružaju inspektorima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona prilikom rada i vršenja kontrola na terenu.

Na kraju sastanka je iskazano zajedničko uvjerenje da će buduća saradnja biti obilježena još boljim rezultatima u radu, prvenstveno u kontekstu unapređenja efikasnosti i profesionalizacije u postupanju koji se žele postići ovakvim zajedničkim djelovanjem.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Arhiva saopštenja

Septembar 2024
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6