SAOPCENJAfin1

Danas, 26.08.2024. godine Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona objavila je Javni oglas za popunu upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika, kojim će se uposliti novih 118 policijskih službenika i to 100 u početnim činu "policajac" i 18 u početnom činu "mlađi inspektor".

Javnosti je poznata činjenica da u Zeničko-dobojskom kantonu nedostaje određeni broj policijskih službenika zbog čega se Uprava policije suočava sa određenim poteškoćama u radu. Kako bi se nedostajući broj policijskih službenika smanjio, a građanima osigurala puna lična i imovinska sigurnost, menadžment Uprave policije je u proteklim mjesecima preduzimao intenzivne mjere i radnje na ispunjenju zakonskih uslova za raspisivanje javnog oglasa za prijem policijskih službenika, što je danas rezultiralo objavljivanjem ovog oglasa.

Ovom prilikom pozivamo sve mlade ljude koji žele da rade časni policijski posao da se u što većem broju prijave na ovaj Javni oglas, a Komisija zadužena za provođenje procedure javnog oglašavanja za zapošljavanje će u skladu sa Pravilnikom o sadržaju, načinu i rasporedu testiranja kandidata u procesu odabira kandidata, sačiniti listu najuspješnijih kandidata koji će biti upućeni na osnovnu policijsku obuku.

S obzirom da je u ranijim oglasima znatan broj kandidata već u samom početku bio isključen iz dalje konkursne procedure, a uglavnom zbog nepotpune ili pogrešne dokumentacije, pozivamo kandidate koji se budu prijavili na ovaj Javni oglas da posebnu pažnju obrate da uz prijavni obrazac koji je objavljen uz javni oglas, obavezno prilože onu dokumentaciju koja je striktno navedena u oglasu, kao i dva obrasca izjava koji su objavljeni na našoj web stranici i da ne koriste obrasce drugačijih izjava koji su korišteni u drugim institucijama i na drugim konkursima ili javnim oglasima.

Takođe, obavještavamo kandidate koji se budu prijavili na ovaj Javni oglas da je došlo do određenih izmjena u Pravilniku o sadržaju, načinu i rasporedu testiranja kandidata u procesu odabira kandidata, te da je 26.07.2024. godine u službenim novinama Zeničko-dobojskog kantona, broj 14., objavljen novi Pravilnik koji kandidati mogu preuzeti na našoj web stranici i tako se upoznati sa svim detaljima koje isti sadrži.

Povodom raspisivanja Javnog oglasa za prijem policijskih službenika, danas je u Ministarstvu unutrašnjih poslova održan sastanak na kojem su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Emir Vračo, policijski komesar, Admir Gazić, te imenovani članovi Komisije za provođenje procedure javnog oglašavanja za zapošljavanje. Na sastanku je između ostalog članovima Komisije sugerisano da se strogo pridržavaju Pravilnika o sadržaju, načinu i rasporedu testiranja kandidata u procesu odabira kandidata i da konkursnu proceduru provedu javno i transparentno u što kraćem mogućem roku poštujući sve odredbe Pravilnika, obzirom na nedostatak policijskih službenika.

 

Sa sastanka je upućen poziv medijima, nevladinim organizacijama i drugim zainteresovanim licima pod uslovom da ne ometaju sam proces testiranja, da prate i prisustvuju procesu testiranja, a naglašeno je da će dijelovi procesa testiranja biti snimani putem video i tonskog zapisa u svrhu zaštite zakonitosti provedenog postupka.

Tekst Javnog oglasa možete preuzeti ovdje JAVNI OGLAS

Takođe, upućen je poziv udruženjima, nevladinim organizacijama i drugim zainteresovanim licima da u propisanoj formi iz člana 7. Stav. 3 Pravilnika o sadržaju, načinu i rasporedu testiranja kandidata u procesu odabira kandidata predlože pitanja za test općeg znanja, a što je propisano članom 8. Stav 1. pomenutog Pravilnika.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Arhiva saopštenja

Septembar 2024
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6