SAOPCENJAfin1

15.07.2015. godine

Dana 14.07.2015. godine, timovi pripadnika Specijalne policijske jedinice i Jedinice za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su bili angažovani na prihvatu, praćenju i obezbjeđenju prolaska autobusa i vozila sa navijačima nogometnog kluba "Lech" iz Poljske, koji su prolazili kroz naše područje kako bi prisustvovali nogometnoj utakmici između FK" Sarajevo" i KKS "Lech", iz grada Poznana u  Poljskoj, koja je odigrana dana 14.07.2015. godine na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu.

pratnjaI

Prioritetni zadatak policijskih timova navedenih jedinica je bio prihvatanje kolone autobusa sa gostujućim navijačima, pregled i pratnja kroz područje našeg kantona, te obezbjeđenje i sprovođenje navijačkih grupa do stadiona zajedno sa pripadnicima Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

pratnjaII

Pored navedenog, naši policijski timovi su bili angažovani na obezbjeđenju same utakmice, prvenstveno u kontekstu obezbjeđenja tribina na kojim su bili smješteni gostujući navijači. Prilikom obezbjeđenja eskorta sa navijačima kroz područje Zeničko-dobojskog kantona nisu zabilježeni bilo kakvi izgredi niti incidenti, a sve planirane radnje su poduzete profesionalno i u skladu sa utvrđenim obavezama svakog angažovanog pripadnika policije.

pratnjaIII

pratnjaIV

Odsjek za odnose s javnošću,

       analitiku i planiranje