SAOPCENJAfin1

Službenici Policijske stanice Visoko su u proteklom periodu poduzimali operativne mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, te prikupljanju saznanja o licima koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

pretresvisokoI

U okviru naznačenih aktivnosti, došlo se do određenih operativnih saznanja da se lice S.A. bavi nedozvoljenim aktivnostima u vezi zloupotrebe droga, te se, postupajući po prikupljenim informacijama, pristupilo preduzimanju niza operativno-taktičkih mjera i radnji s ciljem provjere istih. U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom, dana 14.07.2015. godine, u ulici Novobrdska, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi navedeno lice. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli sljedeće predmete:

  • jedan prazan okvir za metke,
  • digitalnu vagu,
  • dvadesetpet paketića sa bijelim prahom koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu "speed", bruto težine 20,90 grama, pripremljenih za daljnju prodaju  i
  • pvc kesu, u kojoj se takođe nalazio bijeli prah, koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu "speed", bruto težine 72,30 grama.

pretresvisokoII

Lice S.A., rođeno 1994. godine, iz Visokog, je nakon pretresa lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije Policijske stanice Visoko, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.  Sporna materija je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

pretresvisokoIII

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, navedeno lice će od strane Policijske stanice Visoko biti prijavljeno Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. KZ FBiH. 

Odsjek za odnose s javnošću,

       analitiku i planiranje