SAOPCENJAfin1

Dana 09.03.2016. godine, oko 20,00 sati, na širem lokalitetu ulice Prve zeničke brigade, u Zenici, policijski timovi pripadnika Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Sektora kriminalističke policije i Policijske stanice Crkvice, lišili su slobode i stavili po kontrolu lice D.J., rođeno 1979. godine, iz Zenice, koje se sumnjiči za ubistvo lica K.S., počinjeno dana 07.03.2016. godine, u Zenici.

Kako smo ranije informisali javnost, navedeno lice se nakon izvršenja krivičnog djela udaljilo u nepoznatom pravcu, te su proteklih dana poduzimane opsežne operativne aktivnosti policijskih službenika na lociranju i lišenju slobode istog.

Nakon lišenja slobode lice je sprovedeno u službene prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje je na istim zavedena kriminalistička obrada.

 

Nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, te okončanja kriminalističke obrade i drugih mjera i radnji koje se poduzimaju u skladu sa nalozima i uputama nadležnog tužioca, lice D.J. će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca biti predato na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Ubistvo" iz člana 166. Krivičnog zakona FBIH.

Video možete preuzeti ovdje.

Odsjek za odnose s javnošću,
analitiku i planiranje